28 Haziran 2012 Perşembe

Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır

Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktası

Genç kızların korkulu rüyası kahve yapmak önemli olanı ise köpüklü olması birçok genç kızın korktuğu bir durum ama artık korkmanıza gerek yok!
Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapmak artık çok kolay! Nasıl mı ? 
Buyrun Türk Kahvesi Yapmımı ve Bol Köpüklü Türk Kahvesinin Püf noktası;
Kahvenin hazırlanışı;
*İlk önce kaç fincan kahve yapacaksak okadar suyu Cezvemize döküyoruz.
*Fincan Başına 2 Çay kaşığı çekilmiş türk kahvemizi döküyoruz
*Şeker ise isteğe göre eklenir; Orta şekerli bir türk kahvesi için fincan başına 2 küp şeker yeterli olacaktır.
*Kahvemizi kısık ateşte pişiriyoruz
*Cezvenin üzerinde toplanacak olan köpüğü bir kaşık yardımıyla fincanlara bölüştürüyoruz.
*En son olarakta biraz daha ısıttıktan sonra kahvelerimizi fincanlarımıza döküp afiyetle içiyoruz.

Köpüklü Türk Kahvesinin Püf Noktaları
*Kahvenizin bol köpüklü olması için, kahveyi pişireceğiniz suyun kesinlikle soğuk olması gerekir. Sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişmesi gerekir ki, pişerken kabardıkça küçük bir kaşıkla köpükleri alıp fincanın dibine koymanız gerekir, çünkü kaynamaya başladıktan sonra köpük azalmaya başlar.
*Bir diğer önemli nokta da, cezvenin büyüklüğüdür. Cezvenin büyüklüğü yapacağınız kahve miktarına uygun olmalıdır. Çok büyük bir cezvede bir iki fincan kahve pişirmeye kalkışırsanız köpüklü olması imkansızdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder