28 Haziran 2012 Perşembe

Tantuni Nasıl Yapılır?


                             Tantuni Nasıl Yapılır?


Tantuni Tarifi ve Yapımı;


Malzemeler;
*400 Gram Biftek eti (kıyma da olur)





2 Adet Soğan










*2 Adet Domates










*Maydanoz
*Tuz
*Sumak
*Limon
*Her bir kişi için yarım somun ekmek ya da lavaş ekmek




Hazırlanışı;
*Biftek etini kıymadan biraz daha büyük olacak şekilde doğrayın. Teflon bir tavaya ya da varsa sac’a alın ve etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Sonra biraz sıvıyağ ekleyip kavurun. en son tuz ekleyin*soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğrayın ve 1 tatlı kaşığı sumak ile elinizle iyice özleşene kadar ovalayın. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ince şekilde doğrayın. hangi ekmek türünde yapmak istiyorsanız (lavaş ya da somun) ekmeğin arasını etin üzerine hafifçe bastırın böylece ekmeğinize etin suyunun lezzeti geçmiş olacaktır. Sonra kıymadan bir ya da iki yemek kaşığı ekmeğin arasına yayın.üzerine soğan ve domateslerden koyun. Maydanoz ve birazda limon sıkıp ekmeğinizin arasını kapatın(ekmeğiniz lavaş ise rolu şeklinde sarın). Yanında ayran ya da şalgam ile servis edin.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder